maanantai 28. joulukuuta 2009

Cat Ba

Xin chao!

Taalla mennaan Cat Ba:n saarella. Eilen tultiin pitkan bussi-venematkan paatteeksi. Ja niin, pohjallahan oli jo kevyt 30 tunnin lentelyrupeama ympariinsa: Hki-Istanbul-Hong Kong-Bangkok-Hanoi... Repikaa siita huumoria, kun siihen viela lisataan kahden vuorokauden aikana nukutut ruhtinaalliset kolme tuntia? Yo vietettiin Bangkokin lentokentalla ristikkolehtea rustaten. Uni ei oikein ottanut silmaan kylmalla ja muhkuraisella metallipenkilla maatessa.
Kaikille on taalla hymy palannut huulille hyvien younien ja ruokarytmin palattua suunnilleen normaaliin. Ruoka on muuten aika ensiluokkaista, ja tan paivan lounas maksoi yhteensa kolmelta henkilolta juomineen 5 euroa! Tehtiin tanaan melontaretki Lan Ha Bayn saaria kierrellen. Saa oli pilvinen, aurinko pilkahteli pilvien takaa muutamaan otteeseen, mutta silti nena punottaa. Huomenna jatketaan iltapaivalla matkaa Hanoihin ja sielta yojunalla Hoi Aniin.

Hanoissa kaytiin pikaisesti tullessa; kuinka alhainen elintaso taalla loppujen lopuksi on ja miten epatasaisesti se on jakautunut. Mutta ihmiset sopeutuvat ja tottuvat ymparistoonsa: siita kertoo paljon liikenne, jonka tyyliin kuuluu vaaralla kaistalla ajo vaaraan suuntaan, aanimerkin epasuomalainen kaytto ja liikennevalojen puute. Lisaksi on huomattava, etta ajotielle sopivat niin autot, skootterit, pyorat kuin ihmisetkin sikin sokin. Tasta huolimatta liikenne on uskomattoman sujuvaa. Itse en kylla olisi autolla lahtenyt teille sompailemaan - panssarivaunulla ehka. Jatketaanhan matkaa ja palataan!

terveisin
Kapo, Suvi, Ilkka aka KSI

PS. Turkish Airlines pesi Finnairin 5-0!

1 kommentti:

Iskä kirjoitti...

Kiitokset mielenkiintoisesta kuvauksesta ja eka vaikutelmista Vietnamista. Sodan arpia 1960- ja 1970-luvuilta varmaan näkyy, mutta nykynuorten suhde niihin on tietenkin kovin erilainen verrattuna meikäläisten "sotasukupolvien" näkökulmaan. Mutta maa menee eteenpäin ja varmasti Vietnam kehittyy kovasti.