lauantai 5. tammikuuta 2008

La Fortuna


Niinhan siina sitten kavi. Canopy-tourit jaivat vain haaveeksi, kun tuuli, sade ja sumu pilasivat aikeet. Oltiin Monteverdessa tosiaan kaytannossa vain yksi paiva, kun matka Montezumasta kesti niin kauan ja tanaan tultiin jo Volcan Arenalin juurelle La Fortunaan, jotta ehditaan viela kayda Karibian rannoilla ennen paluuta Miamiin...
Sen verran paastiin sademetsan kanssa kosketuksiin, etta osallistuttiin illalla metsakavelylle oppaan johdolla. Kaveltiin polkuja pitkin taskulamppujen kanssa ja yritettiin bongata metsan elukoita. Mitaan jaguaareja tai apinoita ei nahty kovan tuulen takia, mutta hyonteisia ja muita limaisia olentoja nakyi sitakin enemman. Opas onnistui houkottelemaan tarantellan ulos kolostaan - se oli oikeasti iso ja karvainen! En haluaisi tormata siihen pimealla polulla.
Tanaan tuuli heikentyi, mutta siirtyminen oli jo varattu, joten Monteverde oli jatettava taakse. Ehka jonain paivana viela uudestaan?! Taalla La Fortunassakin olisi tosin mahdollisuus kayda Canopy-tourilla, mutta katsotaan huomenna tilannetta. Lahdettiin aamulla jeepin kyydissa vuoristoteita jarven rantaan, joka ylitettiin veneella. Loppumatka Fortunaan tultiin taas taksin kyydissa. Katevaa.
Tehtiin pieni haikkaus-reissu paikallisen vesiputouksen luokse. Vapaata pudotusta vesimassoilla noin 70 metria. Eihan se ihan Yosemiten putouksille parjannyt, mutta keskella viidakkoa sekin tuntui korkealta. Taalla hostelissa on sentaan aika loisto-olot: oma ilmastointi, TV, vessa ja kaksi jumbosankya. Ja yo maksaa 35 euroa. Ulkona uima-allas ja nakyma suoraan tulivuorelle, joka tosin talla hetkella on paksun pilviverhon takana. Toivottavasti nahdaan vuori kokonaan huomenna... Ollut vahan huonoa tuuria kelien suhteen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko silti lämmintä vaikka onkin pilvistä? Taitaa myös molempii teihin rusketus tarttua hyvin :o) Meikäläinen täällä valmistuu 3 päivän Uppsalan matkaan. Aloitan maanantaina uudessa työssä ja lähden heti tiistaina työreissuun.

Vesa Saarinen kirjoitti...

Luonnonvoimia ei pidäkään uhmata, moni viisas vuorikiipeilijä on vielä kertomassa oikeista päätöksistä.

Terveisiä Lahdesta, ei ollut lunta sielläkään, mutta nyt, kun ollaan takaisin Espoossa, voisi pihalla tehdä lumityöt, jos olisi oikeen innokas :-)

Eli - sataa lunta!

Terv. Vesa, Ritva ja Tiina

PS. Ja nyt leipomaan :)